2022. 09. 26., Hétfő, 19:20

Füreden és Almádiban is közlekedési akciókat tartottak a rendőrök – 39 sofőrrel szemben intézkedtek

Fokozott ellenőrzéseket tartottak a Balaton partján. A 71-es főúton és a 710-es útra koncentrált ellenőrzés célja volt a közlekedési szabályokat megsértő járművezetők forgalomból való kiszűrése, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A Balaton-parti kapitányságok illetékességi területén megtartott akciók során összesen 39 fővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvége során, közte egy körözött személlyel is. Az igazoltatott 48 éves székesfehérvári lakosról az intézkedés során kiderült, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki ellene és elfogását rendelte el, mivel a kiszabott pénzbírság befizetését elmulasztotta. A férfit elfogását követően a rendőrök előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd a bírság befizetését követően szabadon engedték.

A járőrök ezen túl 18 sebességtúllépő járművezetővel szemben intézkedtek, akik közül 10 fő a helyszíni terminálon fizette be a kiszabott összeget.

A jogsértők között 7 segédmotor-kerékpárral közlekedő is volt, valamennyi sofőrt záróvonalon való áthaladás szabálysértés miatt vonták intézkedés alá a járőrök. További kettő járművezetővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak a rendőrök a kisebb fokú szabálysértés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy a közlekedési szabályokat tartsák be, legyenek figyelmesebbek, előzékenyebbek a megszokottnál, és mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: