2022. 09. 28., Szerda, 08:14

Hatalmasat küzdöttek a veszprémi fiatalok, de a Chambéry jobbnak bizonyult

Élete első Európa-liga mérkőzésén van túl a Fejér-B.Á.L. Veszprém, akik Franciaországban, a Chambery Savoie Mont Blanc Handball ellen léptek pályára.

Tegnap este Franciaországban lejátszotta az első nemzetközi ligamérkőzését a Fejér-B.Á.L. Veszprém. A fiatalok a tavalyi Magyar Kupa ezüstéremmel kvalifikálták magukat az Európa-liga selejtezőkörébe, ahol is a Chambery Savoie Mont Blanc Handball-lal sorsolták őket össze. Az első összecsapásra kedden este került sor Franciaországban.

A mérkőzést a Chambery kezdte jobban, négy perc alatt 5 gólt dobtak, a veszprémiek első találatára több, mint nyolc percet kellett várni, Hári Levente szerezte meg a csapat első Európa-liga gólját. A Fejér-B.Á.L. Veszprémnek továbbra is több hiányzója volt, sőt a mérkőzésen Éles Benedek sem tudott pályára lépni egy sérülés miatt. Mindez pedig igencsak megnehezítette Konkoly Csaba dolgát. Az első félidőben bár mindent megtett a vendég csapat, hogy közelebb kerüljön az ellenfeléhez, 3 gólnál jobban, nem tudtak felzárkózni. A szünetre 15:12-es francia előnnyel mentek a csapatok.

A második félidő Veszprémi góllal indult, majd Pulay góljának köszönhetően mínusz egyre zárkózott a Veszprém (15:14). De a Chambery nem engedte ki a kezéből a vezetést, amikor feljebb kapaszkodott a Veszprém, mindig el tudtak lépni 2-3 góllal. A mérkőzés hajrájában aztán ismét kettő volt a különbség, de itt már érződött az, hogy a sok hiányzó végett kevésbé tudja Konkoly Csaba forgatni a csapatát. Végül az utolsó 10 percben a hazaiak ismételten elléptek, de szerencsére veszprémi válaszok is érkeztek a francia gólokra. A végeredményt Pulay Gábor állította be, aki egy óriási gólt dobott időntúli szabaddobásból, így lett a vége 29:25 a Chamberynek. A mérkőzés egyik, ha nem a legjobbja Pulay Gábor volt, a Fejér-B.Á.L. jobbátlövője 10 gólig jutott, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett, de ki kell emelni még Kristóf Mátyást is, aki a sérüléséből visszatérve fantasztikusan irányítottal a csapatot és 5 gólt dobott.

Nincs miért szégyenkezniük Konkoly Csaba tanítványianak. A csapat az utolsó utáni percig küzdött és többször is megmutatta, hogy mit jelent a veszprémi szív. A visszavágóra jövő hét kedden kerül sor Veszprémben, a Március 15. úti sportcsarnokban.

Gyerünk tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: