2022. 09. 28., Szerda, 21:59

Nehezen, de a Bukarest ellen is behúzta a Telekom Veszprém

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában is győzni tudott a Telekom Veszprém, ezúttal a Dinamo Bucuresti volt az ellenfél.

Nincs megállás, továbbra is veretlenül menetel előre a Telekom Veszprém. Szerdán este a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában fogadta hazai pályán a román C.S. Dinamo Bucuresti csapatát az Építők. A bukaresti együttes egy vereséggel és egy döntetlennel érkezett a Veszprém Arénába, azonban ezúttal sem sikerült győzniük.

A mérkőzés egy 0:3-as román vezetéssel kezdődött, amiből nagyon nehézkesen talált vissza a Veszprém. Fel-feljött mínusz egyre a Telekom Veszprém, de akkor a Bucuresti mindig el tudott szakadni a magyar csapattól. Akimenko góljával ismét négy volt a különbség a 23. percben (11:15). Az első félidő hajrájában aztán tudott faragni a hátrányából az Építők, Nenadic és Lauge találataival sikerült a szünetre két gólra csökkenteni a különbséget. Félidőben Telekom Veszprém 15:17 C.S. Dinamo Bucuresti.

A második játékrész két Elisson góllal kezdődött, aminek köszönhetően döntetlen lett az állás (17:17). Majd a 36. percben Yahia találatával, már a vezetést is átvettük. Nyolc percet kellett várni arra, hogy a szünet után a románok is gólt dobjanak, de ekkor már a Veszprémnél volt az előny. Innentől kezdve pedig Momir Ilic csapata kezdte el dominálni a mérkőzést, negyedórával a vége előtt, Mahé találatával már mi vezettünk 5 góllal (25:20). És bár a játék végéhez közeledve a Bucuresti közelebb tudott kapaszkodni, és feljöttek mínusz kettőre, a Veszprém már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Vailupau meglőtte a csapat 33. gólját, amire még a románok tudtak válaszolni, de a vége így is 3 gólos veszprémi győzelem lett. Végeredmény Telekom Veszprém 33:30 C.S. Dinamo Bucuresti.

Szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Egy kemény mérkőzésre számítottam és az is lett egy nagyon jó csapat ellen. Mind a két kapus kiváló teljesítményt nyújtott. Az első játékrésszel nem vagyok elégedett, hiszen sokat hibáztunk. A második félidőben jobban játszottunk, de sajnos újabb hullámvölgybe kerültünk a mérkőzés végén. Keményen kell dolgoznunk, hiszen nehéz mérkőzések várnak ránk a folytatásban.

- értékelte a lefújást követően a mérkőzést Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője. A Telekom Veszprém továbbra is hibátlanul áll a Bajnokok Ligája A csoportjában, sőt eddig az egész szezonban csak győzelmei vannak a csapatnak.

A BL-ben, a következő fordulóban az Építők Dániába látogatnak el és a GOG ellen lépnek majd pályára.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: