2022. 10. 04., Kedd, 20:43

Csoda a Veszprém Arénában, továbbjutott a Fejér-B.Á.L. Veszprém az Európa-ligában

Kedd délután lejátszották az Európa-liga selejtezőköreinek visszavágóját, ahol a Veszprém a Chambery csapatát fogadta.

Egy nagyon jó mérkőzésnek lehettek tanúi azok, akik kilátogattak tegnap délután a Veszprém Arénába, ahol a Fejér-B.Á.L. Veszprém a francia Chambery csapata ellen lépett pályára az Európa-liga selejtezőkörében. Az oda-visszavágós párharc első mérkőzésén, Franciaországban négy góllal tudott nyerni a jóval nagyobb játékerőt felmutató Chambery, de fiatal veszprémi játékosok így is mindent beleadtak a hazai mérkőzésbe.

Az első félidő hullámzó teljesítményt hozott a hazai csapat részéről. Konkoly Csaba tanítványai jól kezdték a mérkőzést, Strannig János két nagyszerű bombát eresztett el az elején, de a rutinos franciák hamar dominálni kezdték a párharcot. A Veszprém azonban végig a Chambery nyakán lógott és egy szuper első félidei játékkal fel is jöttek mínusz egyre a szünet előtt. Félidőben Fejér-B.Á.L. Veszprém 15:16 Chambery Savoie Mont Blanc Handball.

A második félidőt egy fantasztikus kínai figurával nyitotta a Veszprém, amivel kiegyenlítettek, majd Hári Levente gyors góljával a vezetést is átvették. A franciák gyorsan egyenlítettek, de a Veszprém egy nagyszerű periódusba kezdett és 10 perc után 3 góllal vezettek. A jó szériához óriási szükség volt Miklós Gergő bravúrjaihoz is, aki sorra mutatta be nagyobbnál nagyobb védéseket. A 18. percben pedig már a Veszprém állt továbbjutásra, miután Pulay bombázott a franciák kapujába. A második félidő utolsó harmada 25:21-es veszprémi vezetéssel indult, a végjáték pedig rettentő izgalmakat hozott, de a Veszprém olyan bravúrt tett, amire senki nem gondolt. Hazai pályán 31:25-re legyőzték a francia Chamberyt.

Összesítésben tehát +2 góllal a Fejér-B.Á.L. Veszprém jutott tovább, ami azt is jelenti, hogy a fiatal veszprémi csapat bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Óriási siker, óriási szív, hatalmas küzdelem! Fantasztikus játék volt!

Gratulálunk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: