2022. 10. 24., Hétfő, 13:25

Ha valami, akkor ez nagyon hiányzott - Olasz tésztázó nyílt Veszprémben!

Tészta rajongók örvendjetek!

Ha úgy imádjátok a tésztát, mint mi, akkor nagy hírünk van: bizony-bizony, igazi olasz tésztázóval erősített be a veszprémi streetfood vonal, a Pasta Siena személyében. Szépen csendben már meg is nyitott az egység, nem volt mit tenni, gyorsan le kellett meóznunk. Első körben rögtön feltűnt az a pici, de annál tradicionálisabb étlap, ami mindössze hat féle tésztát hirdet.

Persze a kis étlapot véletlenül sem szánjuk sértésnek, hiszen garantáltan gyorsan pörög és mindig friss ételeket ígér, a tésztát ugyanis rendelés után, frissen főzik, úgy, ahogy azt tradícionálisan kell is, al dente-re.

Esetünkben az egyszerű Arrabiatara esett a választás, ehhez pedig nem kell más, csak jó minőségű paradicsom, fokhagyma és ízlés szerinti adagolásban peperoncino vagy chilipaprika és kész is a varázslat. Na meg persze az egész lelke, a durum tészta, amire olyan büszkék az olaszok és már a kis családi vállalkozás is, hiszen igazán spéci, minőségi manufakturális tésztával készítik ételeiket. Nem is csalódtunk, isteni finom tésztát kaptunk, nagyon korrekt adagot, több, mint korrekt áron - ilyen jót utoljára tényleg nagyon régen ettünk.  

Szóval minden túlzás nélkül, dobozolva érkezett Olaszorszország. 

Azt is megmondjuk, hogy ez lesz a legjobb válasz az "éhes vagyok"-ra, hiszen a belváros szívében sokaknak esik majd útba, de hamarosan debütál a Foodpandán is. Az éjszakai pillangóknak pluszban az a jó hírünk, hogy mostantól Tamás báttya közvetlen szomszédságában hajnalig várják az éhes szájakat ezekkel a minőségi tésztákkal.

Ráadásul vegán az egység sőt, glutén és olaj mentes is, szóval kedves vegák és vegánok nagyon ajánljuk figyelmetekbe a Pasta Sienát, de a húsevők sem bánják meg, ha ezesetben húsmentesre veszik a figurát - aki nem hiszi járjon utána. Mi most bemondjuk a tutit, ez az új kedvencünk és bátran ajánljuk!

10/10

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: