2022. 10. 27., Csütörtök, 20:22

Kőkemény mérkőzésen döntetlent játszott a Telekom Veszprém

Ötödik Bajnokok Ligája mérkőzését ezúttal nem tudta megnyerni csütörtökön a Telekom Veszprémnek, döntetlent játszott a német bajnok Magdeburggal.

Már a mérkőzést megelőzően lehetett tudni, hogy egy végletekig kiélezett, nagyon nehéz mérkőzés vár a Telekom Veszprémre. A német ellenfelén egy kicsit sem látszódott a fáradtság jelei, miután a hétvégén a Barcelona ellen megnyerték a Super Globe-ot, vagyis a kézilabda klubvilágbajnokságot.

A mérkőzés nagyon hullámzóan indult, a Magdeburg jobban kezdte a mérkőzést, a 10. percig maguknál is tartották az előnyt. Ezt követően Lauge, Elisson és Yahia találataival fordítani tudott a Veszprém és el is lépett. De ekkor a Magdeburg kapusa sorozatban mutatott be több bravúrt is, aminek köszönhetően a vendégek újra el tudtak lépni három góllal is (12:15). Itt még nem volt vége a fordulatoknak, a félidő utolsó perceiben a Veszprém kapott el egy jobb szériát és egy 3:0-s rohammal ismét egyenlő volt az állás (15:15). Az utolsó percben mind a két csapat lőtt egy-egy gólt, így döntetlennel mentek pihenni a szünetre. Félidőben Telekom Veszprém – SC Magdeburg 16:16.

A második félidő Lauge góljával kezdődött, de a németek is betaláltak az első támadásukból. A következő percekben sorra jöttek a gólok mind a két oldalon, 10 percet követően 24:24-et mutatott az eredményjelző. 15 perccel a vége előtt, Pechmalbec találatával és Cupara hatalmas védésével sikerült a Veszprémnek hárommal elmennie, zúgott is az „Építők Építők”. Persze a Magdeburg nem adta fel, ledolgozva az előnyüket ismételten kiegyenlítettek, az utolsó öt percbe 32:32-es döntetlennel mentek bele a csapatok. Az utolsó másodpercekben jött a dráma, a Magdeburg emberelőnyben a döntetlenért támadott, majd egy ütközést követően újabb kétperces kiállítással kiküldték Laugét is, aki a reklamálás miatt újabb kétperces büntetést kapott, majd piros lapot. A Magdeburg gólt dobott, így kevesebb, mint 15 másodperce maradt a Veszprémnek, hogy bedobja a győztes találatot, ez azonban nem sikerült, így maradt a döntetlen. Végeredmény Telekom Veszprém – SC Magdeburg 35:35.

A Telekom Veszprém ezzel a döntetlennel továbbra is veretlen a Bajnokok Ligájában és vezeti a csoportját. Legközelebb szombaton lépnek pályára, akkor a város másik csapatával, a Fejér-B.Á.L. Veszprémmel csapnak össze.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: