2022. 11. 01., Kedd, 19:32

Hazai pályán kapott ki a Fejér-B.Á.L. Veszprém a svájci bajnoktól

 

Újfent nagyot küzdöttek a veszprémi fiatalok, de a rutinosabb és jóval tapasztaltabb vendég játékosok nem engedték ki a kezükből a mérkőzést.

Kedden este, fennállásának első hazai Európa-liga csoportmérkőzését játszotta a Fejér-B.Á.L. Veszprém. Az ellenfél pedig a jóval tapasztaltabb és nemzetközi szinten rutinosabb svájci bajnok volt, a Kadetten Schaffhausen. Csak, hogy éreztessük a különbséget, míg a Schaffhausenben számos olyan játékos lépett pályára, aki korábban BL-ben meghatározó szerepet játszott, addig a Fejér-B.Á.L. keretébe olyan játékos is került, aki korábban soha nem játszott még NB1-es mérkőzést sem.

Az összecsapás meglehetősen jól kezdődött, szépen építette fel a támadásait a Veszprém. A svájci bajnok azonban nem hagyta magát és elöl is majd hátul is elkezdte dominálni a mérkőzést. Többször is elszakadt a hazaiaktól a Schaffhausen, a félidőre 5 gólos előnyt harcoltak ki maguknak (11:16).

A második félidő veszprémi góllal kezdődött. Hiába a küzdés és az akarat, a vendégek erősebb kézilabdát játszottak, és fokozatosan növelni tudták az előnyüket. A Schaffhausenben játszó Bartók Donát a 45. percben lőtt találatával 19:26-ot mutatott az eredményjelző a svájciaknak. Bár több kihagyott helyzet és technikai hiba is becsúszott a Veszprémnél, Éles Benedekék nem adták fel, és próbáltak minél közelebb kapaszkodni az ellenfelükhöz. A végjáték aztán simának bizonyult, az utolsó percben még betalált a Schaffhausen, így beállították a 25:33-as végeredményt.

Első ránézésre az eredményből úgy tűnhet, hogy a Veszprémnek nem sok keresnie valója volt a találkozón, de aki nézte a mérkőzést, az pontosan tudja, hogy mennyi mindent megtettek Strannig Jánosék, hogy pontot lopjanak a svájci bajnoktól. A Fejér-B.Á.L. Veszprém a csoportkör harmadik fordulójában a portugál SL Benfica otthonában lép majd pályára november 22-én.

Büszkék vagyunk rátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: