2022. 11. 04., Péntek, 06:58

Négy gólos Veszprém győzelem a Plock ellen

Nehéz mérkőzésen tudott győzni a Telekom Veszprém, továbbra is veretlen a csapat.

A Bajnokok Ligája hatodik fordulójában Lengyelországban lépett pályára a Telekom Veszprém. Az ellenfél az ex-veszprémi Mirsad Terziccsel a pályán és Xavi Sabatéval a kispadon felálló Wisla Plock volt. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, bár a Veszprém többször is el tudott lépni egy-egy góllal, de a lengyelek nem hagyták magukat. Nenadic a félidő utolsó másodperceiben lőtt góljával végül az Építők mehettek előnnyel a szünetre (14:15).

A második játékrészt a Plock kezdte jobban, egyenlítés után, 10 percet követően már ők vezettek 3 góllal (20:17). Lauge és Nenadic találataival aztán újra egál volt, innentől pedig a Veszprém uralta a mérkőzést. Az utolsó 10 percben már nem volt veszélyben a vendégek győzelme, Momir Ilicék magabiztos végjátéknak köszönhetően 4 góllal megnyerték a találkozót. Végeredmény Wisla Plock - Telekom Veszprém 26:30.

Szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Tiszteljük Xavi együttesét és tudtuk, hogy nagyon nehéz itt nyerni. 20 év után sikerült nekünk is és ennek természetesen örülünk. Az első félidő nehéz volt. A védekezésünk rendben volt és a támadásunk is, de túl sok technikai hibát vétettünk és túl sok tiszta lehetőséget hagytunk ki. A második játékrészben a saját javunkra tudtunk fordítani a mérkőzést. Rodrigo Corrales és Rasmus Lauge is fantasztikusan játszott ma. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. További sok sikert szeretnék kívánni Xavi együttesének.

- nyilatkozta a mérkőzést követően Momir Ilic vezetőedző. A Telekom Veszprém legeredményesebb játékosa Rasmus Lauge volt, az Építők csapatkapitánya, aki 11 gólig meg sem állt. Legközelebb november 24-én lép pályára a Veszprém a Bajnokok Ligájában, akkor hazai pályán fogadják majd a HC PPD Zágráb csapatát. Momir Ilic csapata ezzel a győzelemmel továbbra is a csoport élén áll.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: