2022. 11. 06., Vasárnap, 16:39

Újabb országos élőlánc lesz az oktatásért

November 18-án újabb országos élőláncot szerveznek a diákok, a szülők és a pedagógusok az oktatás megreformálásáért.

Most már több, mint két hónapja tartanak a tiltakozások és a különböző megmozdulások az oktatás azonnali megreformálásáért. Ezek az akciók viszont már nem csak Budapestre, hanem az ország számos más pontjára is koncentrálódnak. Az elmúlt időszakban Veszprémben és több környező városban is tartottak élőláncokat, flashmobokat és sztrájkokat. A tiltakozók legfőbb követelése, hogy az összeomló oktatásban azonnali változásokat eszközöljön a kormány. A tüntető diákok, szülők és pedagógusok 9 pontban foglalták össze a követeléseiket.

November 18-ra újabb országos élőláncot szerveznek, amelynek célja, hogy a főváros mellett vidéken is felhívják az emberek és a döntéshozók figyelmét arra, hogy az oktatási rendszerünk a jelenlegi állapotában működésképtelen, és az ország jövőjének az érdeke, hogy egy jobb és igazságosabb oktatást építsünk fel. Az eseményt szervező Egységes Diákfront azt írja a november 18-i esemény kapcsán, hogy:

Hívjuk fel a figyelmet az oktatás egyre súlyosabb problémáira! Álljunk ki a saját és az ország jövőjéért! Egy célért, egy időben, egységesen! EGY ORSZÁG, SOK LÁNCSZEM, EGY CÉL!

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy pontosan hol lesznek helyszínek, egyelőre még a szervezők is gyűjtik a résztvevő településeket. Amint lesz bővebb információnk, mi is beszámolunk róla!

Kitartást diákok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: