2022. 11. 09., Szerda, 16:03

Nagyon figyeljetek! Sorozatos csalás áldozatai a veszprémiek

Sms-ben érkezik a DHL csomagküldőként feltűntetett link, amely során az adathalászok a szállítási cím pontosítására és plusz kiszállítási díj online renezésére kérnek.

Ha éppen nemzetközi csomagot vársz, könnyen áldozatául eshetsz a legújabb online csalásnak, mely már több veszprémit is csőbe húzott. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket az újabb átverésre, aki áldozatául esett az adathalászatnak és annak részleteiről is beszámolt nekünk. A tolvajok a DHL nemzetközi csomagküldő szolgáltatásnak tűntetik fel magukat, SMS-ben küldenek egy linket, mely átvezet egy olyan weblapra, ami a DHL saját oldalára megszólításig hasonlít.

Az oldalon a szállítási cím pontosítására és plusz kiszállítási díj online bankkátyás kiegyenlítésére szólítanak fel, a közlemény szerint rossz szállítási címet adott meg ugyanis a vásárló. A plusz kiszállítási díj kiegyenlítése során meg kell adni a személyes és bankkártya adatokat, amint ez megvan, szabad utat is engedtünk a hekkereknek, akik a személyesen beállított internetes vásárlási limit kimerítéséig, leginkább az éjjeli órákban "dolgoznak".


Olvasónk, aki feljelentést is tett az ügyben a veszprémi Rendőrségen azt az információ kapta, hogy a napokban már ő volt az ötödik áldozat online csalásban, az ő esetében az éj leple alatt több százezer forint került leemelésre bankszámlájáról.

Ez már egyébként a második olyan DHL-es csalás, amely szedi az áldozatait, elsőként egy applikáció letöltése során szerezték meg a gyanútlan áldozatok bankkártya adatait az adathalászok. Az előző csalási forma elkerülésére felhívó link már fent van a csomagszállító cég honlapján, az újabb hekkelési módról még nem olvastunk információt felületükön.

Nagyon figyeljetek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: