2022. 11. 13., Vasárnap, 14:24

Fáklyás felvonulást tartanak csütörtökön az oktatásért Veszprémben

Veszprém mellett az ország számos más pontján is - Szeged, Pécs, Győr, Szombathely, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Szolnok, Miskolc – akciókat tartanak aznap.

November 17-én, csütörtökön újabb megmozdulást tartanak Veszprémben a közoktatásért. Az elmúlt időszakban láthattunk már élőláncot, valamint flashmobot is, ezúttal pedig egy fáklyás felvonulás lesz, amely a Kossuth Lajos Általános Iskola elől indul majd és az Óváros térre megy. A gyülekező 26.45-től lesz a Kossuth iskola előtt, a menet pedig 17 óra 17 perckor fog elindulni.

A fáklyás felvonulás útvonala a következő lesz: az Ady Endre utca felé átmegyünk a zebrákon, az aluljárón át, elvonulunk a Hotel előtt, a Hoffer Ármin sétányon keresztül érjük el a Kossuth utcát, érintjük a Szabadság teret. A végső állomás az Óváros tér. Számos ponton be lehet majd csatlakozni, többek között a Kossuth szobornál, Kossuth utcai óránál, Kossuth utca 1. - országgyűlési képviselői irodánál, Szabadság tér - Veszprémi Tankerületi Központ irodájánál, valamint az Óváros térnél. A szervezők azt kérik mindenkitől, hogy hozzanak magukkal fáklyákat, gyertyákat, zseblámpákat és gyújtsunk közösen fényt.

Hozzatok fáklyát, zseblámpát, gyertyát! Világítsatok! Gyertek, csatlakozzatok ti is a Veszprém megyei iskolák tanárainak kezdeményezéséhez! Gyújtsunk fényt!

A rendezvényre meghívást kaptak Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Szauer István a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Kavalecz Gábor a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Pap Máté a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere. A helyszínen petíciót nyújtanak át nekik, hogy álljanak ki az oktatás ügye mellett, támogassák követeléseiket, és határolódjanak el nyilvánosan a pedagógustársadalom tagjaival szembeni lejárató, gyűlöletkeltő kijelentésektől.

A rendezvény békés, törvényes, pártpolitikától mentes, a rendőrségnél és a katasztrófavédelemnél bejelentett megmozdulás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: