2022. 11. 21., Hétfő, 08:00

Kedden újra Európa-liga mérkőzést játszik a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Ezúttal az Európa-liga címvédőjéhez, az SL Benficához utazik a csapat.

Az Európa-liga harmadik fordulójában a Fejér-B.Á.L. Veszprém Lisszabonban játszik majd a címvédő Benfica otthonában. Nagynevű riválisuk első portugál csapatként hódította el a 20221/2022-es szezonban, a Magdeburggal vívott döntőben az Európa-liga győztesnek járó címet. Számtalan kimagasló eredményt tudhatnak ezen kívül magukénak, többször nyertek portugál bajnoki címet, portugál liga és szuperkupát is.

A mérkőzés egyik pikantériája lesz, hogy az ellenfél kispadján nem más ül vezetőedzőként, mint a magyar válogatottat is irányító Chema Rodriguez. Játékosaik közt is találkozhatunk bőven ismerős nevekkel. Elég csak Juhász Ádám nevét megemlíteni, aki a Tatabányától érkezett a lisszaboni csapathoz, vagy a Szegedről odaigazolt Jonas Kallmant és a szintén tatabányai ex játékost, Vladimir Vranjest.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém eddig két fordulón van túl az Európa-ligában. Először a Frisch Auf Göppingen ellen játszottak idegenben, majd hazai pályán fogadták a Kadetten Schaffhausen csapatát. Bár a pontszerzés még várat magára, de így is fantasztikus, amit nemzetközi szinten mutatnak a fiatal veszprémiek.

Hajrá fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: