2022. 11. 28., Hétfő, 06:00

Két vállra fektette a Tatabánya a Fejér-B.Á.L. Veszprémet

Továbbra is egy győzelme van a fiatal veszprémi csapatnak a hazai bajnokságban.

 

Hétvégén rendezték meg a K&H Férfi Kézilabda Liga 10. fordulóját. A Fejér-B.Á.L. Veszprém a Mol Tatabánya KC fogadták hazai pályán. A vendégek eddig mindösszesen kétszer kaptak ki az idei szezonban, egyszer a Telekom Veszprémtől, egyszer pedig a Pick Szeged csapatától. Az erőviszonyokat tekintve is egyértelmű volt, hogy a Tatabánya számít a mérkőzés esélyesének. Rontott lövések sorával kezdődött az összecsapás, az első gól csak a harmadik percben született meg a tatabányai Ancsin Gábor révén. Az ezt követő percekben egymás mellett haladt a két csapat, majd negyedóra után elszakad a Veszprémtől a vendégcsapat és 3-4 góllal is vezettek. Az első játékrész utolsó perceiben mindkét oldalon született még gól, de a Tatabánya magabiztos előnyt szerezett magának és öt gólos előnnyel mentek szünetre (16:21).

A második félidőt a Tatabánya kezdte jobban, és egy 5:0-s sorozat után már 10 gól volt a különbség a 35. percben. Nehezen találták Éles Benedekék az ellenszert a vendégek játékára, bár hátul Podoba több szép védést is bemutatott, de így sem tudtak sajnos közelebb kerülni a bányászokhoz. Bemutatkozott a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatában Gál Dominik is, aki nemrégiben szerződött a Királynék városába Horvátországból. Gál öt találatig jutott, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy beérjék a Tatabányát. Végül a vendégek 13 gólos győzelmet arattak Veszprémben (27:40).

Abból indultunk ki, ahogy Lisszabonban játszottunk, az Európa-ligában. Arra a motiváltsági szintünkre, arra a játékra akartuk építeni ezt a mérkőzést. Azt gondolom, hogy a vége megint jól nézett ki. ettől függetlenül nagyon tanulságos volt ez a mérkőzés. Látjuk a hibáinkat és ezekből a következő mérkőzésekre mindenképpen tanulni kell.

- nyilatkozta a lefújást követően Konkoly Csaba, a Veszprém vezetőedzője. 10 fordulót követően a Fejér-B.Á.L. Veszprém jelenleg a 13., kieső helyen áll. Egy győzelem mellett kilenc vereségük van eddig a fiúknak. Legközelebb a bajnokságban a NEKA ellen lépnek majd pályára idegenben.

Gyerünk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: