2022. 11. 29., Kedd, 21:21

Kikapott a Fejér-B.Á.L. Veszprém a francia sztárcsapattól

Hazai pályán szenvedett vereséget a Veszprém az Európa-ligában.

Az Európa-liga negyedik fordulójában a Montpellier HB csapatát fogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém. A francia klub úgy érkezett Veszprémbe, hogy eddig egy mérkőzést sem vesztettek a kupasorozatban, és előzetesen is tudni lehetett, hogy ők az esélyesei az összecsapásnak. A Montpellier szerezte meg a vezető gólt, de 4:4-ig tudta magát tartani a Veszprém, ekkor azonban jött sorozatban 6 gól, amire Élesék nem tudtak válaszolni, így a vendégek elléptek 4:10-re. Ebből a hátrányból nem igen tudott visszakapaszkodni már a félidőben a Fejér-B.Á.L., sőt a franciák növelni is tudták az előnyüket. A félidő végén 16:25-ös eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészben is szépen termelték a csapatok a gólokat. 10 perc elteltével már 10 góllal vezetett a Montpellier, de a hazaiak nem adták fel, küzdöttek tovább. Szélről betalált Molnár és Szmetán is, Hári pedig hétméteresből szerzett gólt a második játékrész felénél. Hat gólos francia előnnyel mentek bele a csapatok az utolsó harmadra, ahol is már látszódott a fáradtság és több hiba is becsúszott mind a két oldalt. Végül Arthur Lenne találata zárta az összecsapást. Végeredmény Fejér-B.Á.L. Veszprém – Montpellier HB 31:39. Továbbra is megsüvegelendő az a lendület és játék, amit a fiatal veszprémi játékosok hétről hétre megmutatnak nemzetközi porondon.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém továbbra is rengeteg játékosát kényszerül sérülések miatt nélkülözni – többek között Kristóf Mátyást is, a csapat kapitányát -, és a fokozatos meccsterhelések miatt nem nagyon jön ki nekik a lépés a hazai bajnokságban sem. Reméljük a következő időszak már felfelé ível majd!

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: