2022. 11. 30., Szerda, 08:25

Januárban Miskolctól Budapestig menetelnek majd a tiltakozó tanárok

180 kilométeres „oktatási menet” indul január 2-án a Miskolctól Budapestig.

A múlt hétvégi demonstráción jelentették be a szervezők, hogy jövőre is folytatni fogják a tiltakozó akciókat. Az első megmozdulást máris az új év második napján elkezdik, Miskolcról fognak gyalog elmenni egészen Budapestig. A két helyszín is szimbolikus, hiszen a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indulna és Budapestre, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz érkeznek majd meg a tiltakozók. A két iskola azért is vált ismertté, mert a tüntetési hullámban mind a két intézményből kirúgtak, vagy felmentettek a pozíciójukból pedagógusokat.

Az „oktatási menet” a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indul, amely fontos szerepet tölt be a pedagógustiltakozásokban – szeptemberben a Herman igazgatóhelyettesét menesztette pozíciójából a tankerület, mert részt vett a polgári engedetlenségben. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból pedig öt pedagógust bocsátott el a tankerület szeptember végén, mert többször polgári engedetlenségi akcióba kezdtek.

- írja az Eduline.hu oktatási szakportál. Arról pedig mi is beszámoltunk, hogy a jövő héten ismételten országos sztrájknap lesz az oktatásban. Pénteken pedig a diákok fognak a közmédia épülete elé vonulni Budapesten, ahol követelni fogják, hogy ők is elmondhassák a véleményüket élő adásban.

Jövőhéten újabb országos sztrájk lesz az oktatásban

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: