2022. 12. 05., Hétfő, 06:00

18 góllal nyert a Komló ellen a Telekom Veszprém

Nem volt túl sok kérdés, hogy ki nyeri a hétvégi bajnoki találkozót.

Három nappal a Bajnokok Ligája találkozó után a Telekom Veszprém a Sport36-Komló csapatához utazott K&H Liga mérkőzésre. A Veszprém vezette az első támadást, Andreas Nilsson gólt is szerzett belőle. Corrales védéssel mutatkozott be a kapuban, a védekezés pedig jól zárt, így 5 perc után 0:4 volt az állás, amikor a Komló edzője időt kért. Az időkérés után a Sport36-Komló magára talált és szerzett néhány gólt, a 10. percben az eredmény 4:8 volt. A 17. percben, amikor a Komló 3 gólra zárkózott, Momir Ilic időt kért és cserélt. Pályára léptek a fiatalok Lukács Péter, Ilic Zorán. Ligetvári Patrik támadásban is jó játékot mutatott. Felgyorsult a játék, a szélsők, Mikita Vailupau és Bjarki Már Elísson is nagyon éltek. A 24. percben 11:19 volt az eredmény. Ligetvári Patrik nagyszerű átlövés gólokat jegyzett ebben az időszakban, a 29. percben Yahia Omar állította be a 10 gólos különbséget. A félidő Sport36-Komló - Telekom Veszprém 14:25.

A második félidőt a Komló kezdte, Cupara védéssel mutatkozott be a Veszprém kapujában. Az első gólt Mikita Vailupau szerezte a 33. percben. Majd 15-29-es állásnál a Komló vezetőedzője időt kért. Az olló egyre csak nyílt, a Veszprém jó védekezésből, majd védésből többször indulni tudott. A 42. percben 17:32 volt az állás. A 45. percben jöttek a már-már megszokott cserék, Lukács Péter, Ilic Zorán, Ligetvári Patrik és Dragan Pechmalbec lépett pályára. A Veszprém nagyon magas fordulatszámon kézilabdázott, magabiztosan, végig vezetve nyerte a találkozót, Mikita Vailupau 14 gólt lőtt. Végeredmény Sport36-Komló - Telekom Veszprém 23:41.

Az előző meccsünk nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, a csapat azt gondolom rendkívül jól reagált erre a helyzetre. A mérkőzés előtt felhívtuk a játékosaink figyelmét, a kidolgozott helyzetek utáni koncentrációra. És külön jó érzés, hogy egy ilyen fantasztikus közönség előtt sikerült jó játékkal nyernünk, örülünk neki.

- nyilatkozta a mérkőzést követően Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője. A Veszprém legközelebb december 8-án lép pályára itthon a Bajnokok Ligájában, ahol a Wisla Plock csapatát fogadják majd.
 

Bravó!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: