2022. 12. 07., Szerda, 06:55

Megtört a jég, megvan a Fejér-B.Á.L. Veszprém első EL győzelme

Hazai pályán győzték le a Tatran Presov csapatát.

Az EHF Európa-liga ötödik fordulójában az eddig szintén pont nélkül álló Tatran Presovot fogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém. A mérkőzést megelőzően sokan gondoltuk úgy, hogy ha valamikor, akkor most adódik lehetőség arra, hogy Éles Benedekék pontot szerezzenek az Európa-liga csoportkörében. A veszprémi fiúk pedig be is bizonyították, hogy küzdéssel és akarattal minden elérhető. Egy óriási csatában sikerült legyőzni a szlovák együttest, így megelőzve a Presovot, a csoportjuk ötödik helyére jöttek fel.

Az őrületes mérkőzést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a félidőben még a Tatran Presov vezetett három góllal (13:16), de a második játékrészben sikerült egyenlíteni, majd a vezetést is megszerezni. Éles Benedek és Pulay Gábor szépen termelték a gólokat, ketten együtt 15 találatot szereztek a csapatuknak. Az utolsó másodpercekben Éles találatával aztán beállt a két gólos veszprémi győzelem. Végeredmény Fejér-B.Á.L. Veszprém – Tatran Presov 30:28.

Legközelebb szintén az eperjesi csapattal küzd meg a Veszprém az Európa Ligában, jövő héten viszont Szlovákiában lépnek pályára a játékosok. Reméljük ez a győzelem meghozza a szerencsét a csapatnak a hazai bajnokságban is és szépen jönnek majd a sikerek is!

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: