2022. 12. 14., Szerda, 09:41

Több gyalogosgázolás is történt kedden Veszprémben

A Veszprém megyei rendőrség kéri a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk kedd reggel 9 óra körül egy személygépkocsi gyalogost ütött el Veszprémben, a Haszkovó lakótelepen található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Délután fél óra leforgása alatt 2 úttesten áthaladó személyt is elütöttek gépkocsival. Az egyik 16 óra 40 perc körül Ugod belterületén, a másik pedig 17 óra 10 perc körül szintén Veszprémben, a Jutasi úton történt. A gyalogosok mindkét esetben megsérültek, mentők szállították őket kórházba.

Elütöttek egy gyalogost a Haszkovón

Elütöttek egy gyalogost a Haszkovón

A baleset helyszínelésének idején rendőrök irányítják a forgalmat.  

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a gyalogosan közlekedők figyelmét, hogy olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek arról, hogy áthaladásukkal a járműforgalmat nem zavarják!

A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket - írják.

Figyeljetek nagyon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: