2022. 12. 16., Péntek, 10:35

Pénztelenség ide, válság oda, ezek az idei karácsonyi slágertermékek

Az eMAG jelentése szerint a nyár óta folyamatos a kereslet a hősugárzó termékekre, a válság ellenére viszont a kevésbé nélkülözhetetlen játékkonzolokat sem vetik meg a vásárlók, melyekből 60%-al több fogy mint tavaly. És persze az örök sláger, a televízió is a legjobban fogyó termékek között van.

Az idei jelszó az energiatakarékosság

A gáztűzhelyek, az amerikai stílusú óriáshűtők nem kelendők, a vásárlók közül a legtöbben inkább energiatakarékos fagyasztót és hűtőgépet keresnek – számolt be tapasztalatairól az eMAG. A cég szerint nyár óta jól fogynak a hősugárzók és elektromos radiátorok, a tévéeladásokat az alsó és a felső kategória pörgeti a legjobban, és a válság ellenére is jól fogynak az új generációs játékkonzolok.

Gáztűzhelyek, hűtőszekrények

Az ünnepi szezonban népszerűek az elektromos beépíthető sütők és főzőlapok, míg a gáztűzhelyek és gáz főzőlapok, illetve a jellemzően nagyobb fogyasztású eszközök – például a nagy, dupla ajtós, amerikai stílusú hűtőszekrények, kedvezőtlen energiabesorolású szárítógépek, elektromos kályhák – eladásai jelentősen csökkentek, mivel a vásárlók a kedvező fogyasztású típusokat részesítik előnyben.

Idén a VB is megdobta a tv-lázat

Bár a pandémia alatt sokan ruháztak be tévére, az eladások a tavalyihoz hasonlóan magasak maradtak az eMAG-nál – amely az idén télen zajló futball-vb mellett annak is köszönhető, hogy sokan válthattak új, a korábbinál energiatakarékosabb modellre. 

Mit nekünk válság, a konzol KELL!

Mindemellett – dacára a kedvezőtlen gazdasági környezetnek és a gyártói áremelkedéseknek, –

az idei karácsonyi szezonban közel 60 százalékkal több Xbox és Playstation-konzol fogyott az eMAG-nál, mint tavaly ilyenkor

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: