2022. 12. 21., Szerda, 07:35

A Fejér-B.Á.L. Veszprém játékosa lett az Európa-liga legjobb újonca

Éles Benedek hat mérkőzést követően 40 gólnál jár már!

Lezárultak az őszi szezon küzdelmei a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában is. A hatodik fordulót követően az EHF több kategóriában is megnevezte az általuk legjobbnak tartott játékosokat. Éles Benedek, a Fejér-B.Á.L. Veszprém balátlövője kimagasló teljesítményére az EHF-nél is felfigyeltek, a legjobb újonc játékos kategóriában az élen végzett.

Igaz, a Veszprémnek eddig csak két pontja van a csoportkörben, de Éles Benedek napról napra hozza a kötelezőt, eddig összesen már 40 találtnál jár. A Presov ellen kilenc, a Göppingen és a Benfica ellen pedig nyolc gólt szerzett, a magyar tehetség a lehető legtöbbet hozza ki első Európa-liga mérkőzéseiből.

Elképesztő érzés olyan csapatok ellen pályára lépni, akiket pár éve még a tv mögött csodálhattunk csak. A csapat minden meccsen kitette szívét-lelkét a pályára, annak ellenére is, hogy sose tudtunk kiállni komplett kerettel. Viszont így sok fiatal kapott játéklehetőséget, amit biztos soha nem fognak elfelejteni. Örülök, hogy jól ment a játék, de számomra mindig az volt szem előtt, hogy a csapat partiban tudjon lenni ilyen neves csapatok ellen. Úgy gondolom, hogy ez sokszor sikerült is. Bízunk benne, hogy tavasszal még szorosabb és jobb mérkőzéseket tudunk majd játszani!

- nyilatkozta Éles Benedek. A kategóriában maga mögé utasította Christoffer Bondet (Skjern Handbold) és Rui Pereirat (Aguas Santas Milaneza). A legjobb játékos kategóriát Alfred Joel Jönsson (Skjern Handbold) nyere, míg a legjobb kapus kategóriában Niklas Kraft (Ystads IF HF), a legjobb veterán játékos kategóriában pedig Björgvin Pall Gustavsson (Valur) végzett az élen.

Gratulálunk Beni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: