2022. 12. 21., szerda, 06:55

Átadja a Történelemtanárok Egylete a petícióját a Belügyminisztériumnak

A petíció mellett a Civil Közoktatási Platform karácsonyi csomagot is átad Pintér Sándor részére.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy a Történelemtanárok Egylete petíciót indított a SzabadaHang felületén, amelyben érdemi tárgyalást és az elbocsátott pedagógus kollégáik visszahelyezését követelik. Közel 20 ezren írták alá a petíciót, amelyet szerdán átadnak a Belügyminisztériumban. Az "Érdemi tárgyalást, az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését!" című petícióhoz a Történelemtanárok Egyletén túl, a Civil Közoktatási Platform, a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány is csatlakozott.

Közel húszezren csatlakoztak a Történelemtanárok Egyletének petíciójához

Közel húszezren csatlakoztak a Történelemtanárok Egyletének petíciójához

Érdemi tárgyalást és a kirúgott tanárok visszahelyezését követeli a szakmai szervezet.

Szerdán 14:45-kor találkoznak majd az átadók Budapesten a Széchenyi tér sarkán, az első oktatási miniszter, Eötvös József szobránál és onnan sétálnak majd át a Belügyminisztériumhoz. A petíció mellett a Civil Közoktatási Platform karácsonyi csomagot is átad Pintér Sándor részére, aki pénteki beszédében sérelmezte, hogy a tanárok csak a hibákat sorolják a megoldási javaslatok helyett. A csomag tartalmazza a CKP szakmai egyeztetések alapján született oktatáspolitikai kiadványait (Kockás könyv, füzet és táblázat, AlterNATiva), valamint egy válogatást a 2016 és 2022 közötti, különböző területekre vonatkozó elemzésekből és megoldási javaslatokból.

Az oktatás körüli tiltakozások és tüntetések a mai napig nem csillapodnak. Az pedig csak olaj a tűzre, hogy a héten újabb pedagógust – ezúttal egy pécsi iskola tanárát – rúgták ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!