2023. 01. 05., Csütörtök, 07:54

Több mint 20 ezren kérik, hogy legyen Magyarország tűzijátékmentes

A napokban beszámoltunk róla, hogy milyen brutális sérülések és balesetek történtek szilveszterkor a tűzijáték miatt. Nem hiába indult kampány a tűzijáték itthoni betiltásáért, amit már 20 ezernél is többen írtak alá.

Közel 200 ezren írták alá nyáron azt a petíciót, amely azt követelte a kormánytól, hogy egy gazdasági válság kellős közepén ne lője fel Európa legnagyobb és egyik legdrágább tűzijátékát. Bár a tűzijátékot megtartották a fővárosban, számos más településen végül nem tartották meg a költséges szórakozást. Számos településen a pénzt más ügyekre csoportosították át, például szociális tűzifára.

Most a SzabadaHangon azért indult kampány, hogy Magyarországon tiltsák be a tűzijátékokat. Ebben leírják, hogy ha mérlegre tesszük a tűzijáték pozitív és negatív tulajdonságait, akkor az egyik oldalra felírhatjuk, hogy szép, míg a másik oldalra, hogy környezetszennyező, veszélyes, állatkínzó, drága és az egészségünkre is káros.

A petíció aláírói felszólítják a kormányt, hogy hozza meg a megfelelő intézkedéseket és jogszabály-változtatásokat, hogy ne lehessen többé se magán-, se jogi személyeknek tűzijátékot vásárolniuk és használniuk Magyarországon.

 Nem akarunk több eltitkolt, milliárdokért megvásárolt ünnepi rakétát, nem akarunk több, a tűzijátékoktól megijedt és elszökött állatot, nem akarunk több olyan hírrel találkozni, hogy valakinek a házába csapódott be a tűzijáték és okozott tüzet, vagy hogy kigyulladt egy lakás emiatt! – írják a közleményükben. Rövid idő alatt már több mint 20 ezren írták alá a petíciót és csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Ti mit gondoltok? Be kellene tiltani a tűzijátékot vagy nem?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: