2023. 01. 09., Hétfő, 08:20

Véget ért a 180 kilométeres Tudásmenet

Hat napon keresztül gyalogoltak, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira.

Január másodikán indult a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezésében a Tudásmenet, amelynek keretein belül Miskolcról egészen Budapesti sétáltak el hat napon keresztül. A közel 180 kilométeres távot összesen öt ember gyalogolta végig, de rengetegen csatlakoztak be egy-kettő-három szakaszra és napra. A menet szombaton érkezett meg Budapestre, ahol már több ezer ember várta őket és közösen tették meg az utolsó kilométereket.

Minden egyes szakasz során, az adott nap végén beszélgetéseket és fórumokat szerveztek az oktatással kapcsolatban. Az esemény legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az oktatás tarthatatlan problémáira és olyan emberekhez is eljusson a pedagógusok és a diákok küzdelme, akik eddig lehet, hogy kevésbé voltak érintettek a témában.

A Tudásmenet kezdő- és végpontja egy-egy szimbolikus iskola volt. Míg a menet a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indult, ahonnan legelőször függesztettek fel egy polgári engedetlenkedő igazgatóhelyettest, addig a végpont a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium volt, ahonnan ősszel öt pedagógust rúgtak ki. A több ezres tömeg a gimnázium előtt gyűlt össze, ahol több pedagógus, diák és szülő is beszédet mondott.

Egy biztos, 2023-ban is folytatni fogják a küzdelmüket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: