2023. 01. 31., Kedd, 08:00

Válaszolt a Tankerület a Botev igazgató-ügyben

Nem lettünk előrébb a témában.

Múlt héten csütörtökön számoltunk be arról, hogy a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola igazgatónőjének újraválasztását (intézményvezetői mandátumának meghosszabbítását) nem támogatja a helyi tankerület, annak ellenére, hogy tavaly ősszel tudomásunk szerint a tantestület mellett ők is még támogatták. A hozzánk érkezett információk alapján a tankerület döntése mögött elsősorban az áll, hogy a Botevben rendkívül sok pedagógus élt a polgári engedetlenség eszközével, ezzel is felhívva a figyelmet az oktatásban zajló borzasztó állapotokra.

A pedagógussztrájk hatása? A tankerület nem támogatja a Botev igazgatónőjének újraválasztását

A pedagógussztrájk hatása? A tankerület nem támogatja a Botev igazgatónőjének újraválasztását

Több szülői jelzés is érkezett szerkesztőségünkhöz a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola intézményvezetőjének újraválasztása kapcsán.

Múlt héten, még a cikkünk megjelenése előtt emailben felkerestük a tankerület vezetőjét, Szauer Istvánt is, hogy mi a szakmai indoklása annak, hogy míg ősszel támogatták az igazgatónőt, mostanra ezt megváltozott, valamint megkérdeztük azt is, hogy a van-e kapcsolat az igazgatónőnek küldött levél és az iskolában történő polgári engedetlenségek között.

A tegnapi napon megérkezett a Veszprémi Tankerületi Központ vezetőjének a válasza, amelyen azt írják, hogy minden az előírások szerint történt és a döntésük a vonatkozó jogszabályokkal összhangban született.

A nyilvános pályázat kiírása nélküli magasabb vezetői megbízás adására irányuló eljárás a Veszprémi Tankerületi Központ fenntartásában működő valamennyi intézmény esetében Kormányrendelet előírása szerint történt. A döntés ennek megfelelően a vonatkozó jogszabályokkal összhangban született. 

Az tehát nem derült ki, hogy miért változtatták meg a döntésüket, valamint az sem, hogy ez kapcsolatban áll-e az iskolában történt polgári engedetlenséggel. Úgy tudjuk egyébként, hogy a hír nagy felháborodást váltott ki a szülők részéről, ugyanis szerintük igazságtalan, ahogy a tankerület eljár az ügyben.

Mit szóltok hozzá?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: