2023. 02. 01., Szerda, 06:55

Egy órán keresztül sztrájkolt a veszprémi Automotive Vasas Alapszervezet a tanárokért

Egy szolidairtási nyilatkozatot is átadtak a pedagógusoknak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos szolidaritási napot hirdetett az egyhetes sztrájkjuk utolsó napjára. A dátum azért is volt különösen fontos, mert egy évvel ezelőtt, január 31-én tartották a mostani tiltakozási hullám első figyelmeztető sztrájknapját. A Vasas Szakszervezet veszprémi alapszervezetének tagjai pedig egy órás szolidaritási sztrájkot tartottak, hogy támogatásukról biztosítsák a pedagógusokat és mindenkit, aki jelenleg is egy jobb oktatási rendszerért küzd.

A veszprémi Automotive Vasas Alapszervezet szolidaritási kiállása a pedagógusok mellett országos szinten is példamutató. Leginkább azért, mert sokszor jön fel az ügy kapcsán kritikaként, hogy hiányzik az a társadalmi szolidaritás, ami erőt adna az érintetteknek, hogy folytassák a küzdelmüket. A veszprémi szakszervezet azonban megmutatta, hogy ez az ügy sokkal fontosabb annál, hogy magukra hagyjuk ebben a tanárokat és a diákokat.

A Vasas Szakszervezet nem hagyta magára a kedden sztrájkba lépő kollégákat!A Henger utcában a fizikai és szellemi munkavállalók, Vasas tagok és szimpatizánsok közösen álltak ki a pedagógusok mellett, támogatva őket. Szolidaritási nyilatkozatunkat a demonstráció után a Lovassy László gimnázium küldöttei átvették és megköszönték a bátor kiállást!

-írja a szervezet a facebook oldalán. Veszprémben egyébként több iskolában sztrájkoltak tegnap a pedagógusok, míg a diákok ülősztrájkkal demonstrálták a véleményüket a jelenlegi rendszerről. Több iskola elé pedig virágokat vittek a szülők, volt diákok, hogy támogatásukról biztosítsák az intézmények dolgozóit a küzdelemben.

Példamutató kiállás!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: