2023. 02. 02., Csütörtök, 16:11

Jövő héten megkezdődik a veszprémi vasútállomás felújítása

A munkálatok február 6-án kezdődnek el. 

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán csoport stratégiai megállapodást kötött, melynek eredményeképpen elkezdődik a veszprémi vasútállomás felújítása. A beruházás 1,105 milliárd forintból, részben hazai költségvetési támogatásból és 355 millió erre a célra elkülönített MÁV saját forrásból valósul meg.

Megújul az utasforgalmi épület és annak külső homlokzata, az utasváró új burkolatot kap, akadálymentes kijáratokat alakítanak ki a peronra, akadálymentes WC, fotocellás ajtók, új utcabútorok, két fedett utasbeálló és tíz kerékpártámasz is a fejlesztés elemei lesznek, olvasható a Mávcsoport honlapján. 

A kivitelezési munkálatok február 6-án a szükséges bontási munkálatokkal, illetve a homlokzat felállványozásával megkezdőnek. Az utasforgalmi területeken is számítani kell részleges korlátozásokra, a kerülő útvonalakat minden esetben ki fogják táblázni.

A veszprémi vasútállomásnál lévő helyközi és helyi autóbusz-állomáson kisebb tereprendezést hajt végre a Volánbusz is, a munkálatok tavasszal fejeződhetnek be.


Mióta vártunk erre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: