2023. 02. 07., Kedd, 08:45

Beszélni kell róla! Fórumot tartanak Veszprémben az oktatásért

A szervezők elsődleges az célja érdemi párbeszéd megteremtése a döntéshozókkal az óvodai nevelést, a gyógypedagógiai fejlesztést, a közoktatást és a szakképzést érintő témákról.

Február 27-én, hétfő este oktatási fórumot szervez a Veszprém a közoktatásért csoport a város vonzáskörzetében dolgozó pedagógusok, oktatók, érdeklődő szülők, diákok számára. Mint írják, a céljuk az érdemi párbeszéd megteremtése a döntéshozókkal az óvodai nevelést, a gyógypedagógiai fejlesztést, a közoktatást és a szakképzést érintő témákról. Éppen ezért helyi döntéshozókat is várnak az eseményre.

A fórumra várjuk Ovádi Péter országgyűlési képviselőt, Szauer Istvánt, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatóját, Pap Mátét, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárját, Kavalecz Gábort, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatóját és Porga Gyulát, Veszprém megyei jogú város polgármesterét is.

A fórum este 6 órától kezdődik majd a volt Bányatröszt épületében (Hoffer Ármin sétány 2. – konferenciaterem). Az eseményen szó lesz a pedagógusok, diákok és szülők 9 pontjáról, a teljesítményalapú bértábláról, a sztrájktörvényről, a rendkívüli felmondás szabályozásának módosításáról, és a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetéséről. Részt vesz továbbá a fórumon Totyik Tamás és Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökei is.

Ti ott lesztek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: