2023. 02. 14., Kedd, 08:00

Holnap lejár az egyetemi és főiskolai jelentkezés határideje

Idén is összesen hat helyet jelölhetnek meg a felvételiben a leendő hallgatók.

Február 15. nagyon fontos dátum az egyetemi felvételi kapcsán. Eddig lehet ugyanis jelentkezni a különböző egyetemi és főiskolai képzésekre. Nagyon fontos, hogy ez után már nem lehet új képzésre jelentkezni, és az a szabály is változatlan maradt, hogy összesen csak hat helyet lehet megjelölni. Az Eduline összegyűjtötte, hogy mi az a három dolog, amire nagyon oda kell figyelni a jelentkezési időszak utolsó napjában. Mint írják, a jelentkezések csak akkor lesz érvényes, ha:

  • a határidőn belül (2023. február 15-ig) nyújtottátok be a jelentkezést, az erre a célra kialakított elektronikus felületen (azaz a felvin),
  • és a személyes adataitokon kívül megjelöltetek legalább 1 jelentkezési helyet,
  • az E-felvételiben kitöltöttétek jelentkezési űrlapot (az utolsó adatállapotnak megfelelően) hitelesítettétek (ezt idén már csak ügyfélkapun keresztül tehetitek meg, szintén február 15-ig).

Már idén is sok újdonság került a felvételi eljárások során, és a következő években még inkább át fogják alakítani a rendszert. De ha minden igaz, akkor ez sokkal inkább diákbarát felvételi-rendszert fog eredményezni.

Ti hova jelentkeztek első helyen?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: