2023. 02. 16., Csütörtök, 22:15

Fájó veszprémi vereség Magdeburgban

A Telekom Veszprém sorozatban a második vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában.

Csütörtök este Magdeburgban lépett pályára a Telekom Veszprém. A múlt heti GOG elleni vereség miatt nagyon fontos volt ez a mérkőzés, ugyanis a Veszprém nagy lépést tehetett volna a csoport második helyének megtartásáért. A találkozót a németek kezdték jobban, egészen a hetedik percig kellett várni az első veszprémi gólra. A Magdeburg uralta az első félidő játékát, többször el is tudtak lépni a mieinktől. A félidő végére vissza tudott kapaszkodni azonban egy gólra az Építők, így a szünetben 16:15-ös eredménnyel mentek a csapatok.

A második félidőben egalizálni tudta az eredményt a Veszprém, azonban a 40. perctől számos technikai hiba és pontatlanság csúszott be, amit a Magdeburg ki is használt. A második játékrész felénél már 5 góllal vezettek a hazaiak (25:20). A németek átlövői, Kay Smits és Philipp Weber nagyon megszórták magukat. A Veszprémen pedig az sem segített, hogy Dragan Pechmalbec 10 perccel a vége előtt piros lapot kapott. A végére tovább fokozódtak a veszprémi hibák, a hazaiak pedig kegyetlenül kihasználták azokat, 26. percben már 30:23-ra vezettek. A végére így nem sok kérdés maradt, a Magdeburg könnyű győzelmet aratott. Végeredmény SC Magdeburg – Telekom Veszprém 32:25.

Ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe került a Veszprém. Ahhoz, hogy megszerezzék a csoport második helyét, nem lesz elég legyőzniük jövő héten, hazai pályán a Portot, de a csoportkör utolsó fordulójában Párizsból is el kell hozniuk a két pontot.

Mit szóltok a mérkőzéshez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: