2023. 02. 21., Kedd, 15:36

A TikTok is beáll a sorba, fizetőssé tennék videóikat

Úgy tűnik, amint a Twitter eldöntötte az első dominót és fizetős lehetőséget kínált a közösségi felületén, beindította a gépezetet, és immár mindenki követi őket.

A héten a Meta/Facebook jelentette be, hogy jön a kék pipa felhasználói számára bizonyos havidíjért cserébe, most pedig a világ jelenlegi legjobban futó platformja, a TikTok is ezen gondolkozik. A népszerű videómegosztó 2022-ben még a Google-t is letaszította a trónról, mármint ami a leglátogatottabb oldalakat illeti, nem csoda hát, ha a vezetőség még több pénzt szeretne kisajtolni az aranytojást tojó tyúkjából.

A TikTok így egy teljesen új, fizetőkapu mögé zárható videós koncepciót vezetne be, mely során a tartalomkészítőknek lehetőségük vállna arra, hogy bizonyos tartalmaikat, csak egy jelképes összeg megfizetését követően lehessen megtekinteni.

Hoppácska! A héten már érkezhet is a fizetős Facebook

Hoppácska! A héten már érkezhet is a fizetős Facebook

A fizetős Meta Verified kék jelvényt és számos egyéb előnyt biztosít, többek között nagyobb láthatóságot, a személyazonosság védelmét és elsőbbségi ügyfélszolgálatot. Nem kell megijedni, ez az újdonság senkinek nem kötelező, azonban plusz szolgáltatásokat és nagyobb elérést jelenthet

Az ötlet egyébként nem új keletű, így működik például az OnlyFans is, igaz a TikTok tiltja a felnőtt tartalmak megosztását.

A TikTok azzal érvel, hogy ez nem csak nekik, de a tartalomgyártók számára is remek lehetőség, hiszen közvetlenül szerezhetnétek bevételt videóik után.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: