2023. 02. 21., Kedd, 10:44

Most akkor ez főzőműsor vagy politikai beszélgetőműsor?

Elindult a Partizán új műsora, Az ínség zavara, ami már az első adásban is megmutatta, hogy lehet máshogy is készíteni egy főzőműsort, mint hogy valakik emberekkel ordibálnak egy konyhában, majd a végén kidobják a kaját.

Múlt hét pénteken jelent meg a Partizán új műsora „Az ínség zavara” címmel. Elsőre lehet, furcsának tűnhet, hogy Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő politikai youtube csatornáján mit keres egy főzőműsor, azonban ha megvizsgáljuk a tartalmat, akkor láthatjuk, hogy nem is annyira idegen a téma a Partizán oldalától. Négy különböző hátterű, különböző gasztrofilozófiai iskolát képviselő szakácsot érkezett a Partizán stúdiójába, akiknek a magyar társadalom realitásait figyelembe véve kellett főzniük.

A gombapaprikástól kezdve a krumplifőzelékig sok minden készült, azonban előszőr a séfeknek és a szakácsoknak a saját maguk által választott alapanyagokból kellett elkészíteniük az ételeket, a második körben viszont jött a csavar. Itt ugyan azokat az ételeket kellett elkészíteniük, azonban ezt már az átlag magyar pénztárcához kellett igazítaniuk. A műsor fontos részét képezte, hogy Gulyás Márton műsorvezető nem csak a szakácsokkal, hanem meghívott szakértőkkel is körbejárta a főzés és az élelmiszer társadalmi hátterét Magyarországon. Az első részben Pap Szilárd István, a Partizán szerkesztője, politikai és gazdasági szakértője, valamint Saly Noémi, irodalom- és művelődéstörténész segítette a nézőket képbe kerülni a téma kapcsán.

A négy részes főzőműsor kiegészül azonban extra tartalmakkal is. Ma este hat órától Fördős Zé, Mautner Zsófi és Uj Péter beszélgetnek a Partizán új műsorának első részéről, ahol olyan témákat járnak körbe, mint hogy létezik olyan, hogy értelmiségi főzőműsor vagy, hogy minek volt nagyobb hatása a magyar gasztronómiára: a Konyhafőnöknek vagy a gasztroforradalomnak.

Nektek hogy tetszik?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: