2023. 02. 28., Kedd, 11:43

A tervek szerint májusban már kész is lesz - Így áll a Veszprémi Gyárkert építkezése

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egykori Balaton Bútorgyár területe Veszprémi Gyárkert Kultúrpark néven éled újjá a Veszprém 2030 Műszaki és Infrastruktúra Fejlesztő Kft. beruházásában. 

A Hársfa óvodától a Balaton Plazáig nyúló, Gyárkertnek elnevezett terület rendezvényhelyszínként funkcionál majd. A többhektáros munkaterületen tavaly augusztus óta folyik a munka. A korábbi, részben már elbontott épületeket teljesen el kellett bontani. Kivéve a Jutasi út 3-as szám alatti volt bemutatótermet és a Budapest út felőli bejárat melletti helyi védett épületet. A talaj- és földmunkák megtörténtek, a közművek építése folyamatban van - írja a magyarepitok.hu

A kultúrpark talán legfőbb látványossága a Közösségek Kertje nevű egyedi installáció lesz. A henger alakú, belül nyitott, fából készülő szerkezet körbejárható, belül pedig kis multifunkcionális térként működne, helyet adva kisebb rendezvényeknek, vagy akár koncerteknek.

A kedvező időjárásnak köszönhetően az építkezés az ütemtervnek megfelelően halad. Móninger László projektmérnök beszámolója szerint a beruházás út- és magasépítési részei jelentős részben elkészültek. A következő időszakban a befejező munkálatokat végzik, rövidesen véget érnek az aszfaltozási munkák és elkezdődhet a parkosítás, kertrendezés. Elhelyezik az utcabútorokat, a napvitorlákat. 

Nagyon várjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: