A FOMO az angol Fear of Missing Out kifejezés betűiből keletkezett mozaikszó, ami annyit tesz: félelem a kimaradástól - és hát a felhozatalt elnézve tényleg jobb nem kimaradni. Hoztunk egy kis ízelítőt:
A Fricska Étteremlakás újabb különlegességeket pakolt fel az étlapra, az À la carte és a mindig megújuló Fricska Special mellé mostantól minden vasárnap Fricska FOMO-val bővül a választék.
De mi ez?
A Fricska FOMO minden vasárnap más és más különleges nemzetközi, vagy éppen házias, macerásan elkészíthető ételeket jelent, melyek mindenképpen kulináris élményt tartogatnak majd a vendégek számára.
Szeretünk kísérletezni, megújulni. A Fricska FOMO révén nemzetközi vagy éppen házias, magyaros ételek kerülnek fel az étlapra csak kicsit újragondolva, kipfozva, fickósítva - mesélte nekünk Bálint, a Fricska placcmestere.
Szezonnak megfelelően most például a Fricska specialben a medvehagymáé a főszerep, de a FOMO-val lesz lecsó, Hortobágyi húsos palacsinta, pacal pöri, sőt egyszerű zöldborsó főzelék is, bár egy kicsit mindig újragondolva, olyan Fricskásan - tette hozzá Bálint.
Szóval a Fricska FOMO elrajtolt, így ezen a héten vasárnap füstölt csülök tormával és tojással kerül az étlapra. Illetve az új Fricska special két hétig színesíti a kínálatot:
Előételek:
- Fogas ceviche medvehagymás pestoval, sous vide tojással és savanyított retekkel
- Medvehagyma velouté, sous vide tojással, retekkel, újhagyma salátával
- Posírozott céklás nyúlgerinc, édeskömény saláta, medvehagyma leves
Főételek:
- Felfrissített Quesadilla Fricskásan, paradicsom picode gallo, tejföl, jégsaláta.
- Bőrén sült fogas, grillezett feketegyökér, turbolya espumávalés céklapürével
- Konfitált báránycsülök medvehagymás rizottóval
Deszert:
- Kecskesajt mousse, sült datolyával, mandarinkompóttal
+ a három fogás után egy grátisz pohár bor is jár.
És persze mindezek mellett is mindig elérhetőek lesznek a fricska klasszikusok is, szóval ha magyaros, ha hambi - irány a Fricska.
Innen hallom, hogy korog a hasatok.