2023. 03. 06., Hétfő, 15:37

Sajtháború - Az Aldi után a Lidl-ben is olcsóbb lett a trappista sajt

Március 6-tól 25%-al csökkentik a sajtok árát.

Hat nappal az Aldi sajtcsökkentő stratégiája után, a Lidl is beállt  a sorba, a magyarok kedvenc sajtjának, a trappista árának csökkentését jelentették ugyanis be. Míg az Aldiban már március elseje óta vásárolhatjuk olcsóbban a sajtokat, egy hét sem telt el, március 6-tól a Lidl-ben is közel 25%-al olcsóbban juthatunk hozzá.

Az árcsökkentés a következő termékekre vonatkozik:

  • a saját márkás Pilos 250 grammos Edami darabolt sajt 25 százalékkal kerül kevesebbe, a korábbi 999 forintos ár helyett a mai naptól 749 forint.
  • az 1 kilogrammos kiszerelésű Pilos trappista sajt 23 százalékkal, azaz 900 forinttal lett olcsóbb, 2990 forintot kell érte fizetni, a korábbi 3890 forint helyett,
  • a 700 grammos Pilos trappista sajt 21 százalékkal, azaz 800 forinttal kerül kevesebbe,  2599 forintért juthatunk hozzá.
  • A laktózmentes 700 grammos kiszerelésű Pilos trappista sajt szintén 21 százalékos csökkentett árra, 2999 forintra lett beárazva.

 A vállalat január elejétől már csaknem 200 termék árát csökkentette tartósan, a célja pedig, hogy a jövőben további árcsökkenést, kedvezményeket tudjon biztosítani a vásárlóinak minél több termékkategóriában.

Az árcsökkentés oka nyilvánvalóan a vásárlók megtartása, elemzések szerint a brutális áramelkedések miatt a vásárlók ugyanis markánsan visszafogták a költéseiket, ami a kereskedői oldalon erőteljesen meg is látszódott. A megoldáshoz az is hozzájárult, hogy a beszállítók is engedtek az átadói árakból, amely árelőny ezesetben nem a boltok, hanem a vásárlók zsebében marad.

Mi csak örülünk ennek a sajtháborúnak! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: