2023. 03. 10., Péntek, 11:57

2000 éves fityegő péniszű szoborra bukkantak Angliában

A szakértők szerint a szobrocska hátulján lévő hurok arra utal, hogy egy övön hordták, szoval szuper kiegészítő is lehet a huncut figura, ami épp a jövőhéten kerül árverezésre.

Egy angliai amatőr fémkereső nemrégiben meglepő dologra bukkant: egy kis bronzfigurára, amely egy nagy, csuklós falloszt tartott a kezében. Ahogy már emíltettük az egyedülálló lelet a héten kerül árverésre - szóval ha nem tudod mire költeni a pénzed és feldobnád a szettedet valami egyedivel, akkor például itt van ez:

Paul Shepheard egy 2022-es fémkereső rendezvényen fedezte fel a tárgyat Haconbyben, Londontól 160 kilométerre északra, miközben feleségével egy mezőn kutatott. A helyszínt tekintve Shepheard kezdetben azt feltételezte, hogy a szokatlan lelet csupán egy régi mezőgazdasági eszközből származó szekérkerék acélcsapja - aztán jobban megnézte és hamar rájött, hogy bizony ez valami más lesz.

A Noonans Auctions érme- és leletszakértője közleményében elmondta, hogy a figura valószínűleg kelta, Kr. u. 1. századból származik, és egy termékenységisten ábrázolása lehet, valószínűleg a római Merkúr isten alapján, mivel bal kezében erszényt tart. A lelet hátulján egy hurok is található, ami arra utal, hogy a tárgy zárszerként szolgálhatott, mint egy öv és egy kard hüvelyének tartására szolgáló csat, a fallosznak pedig a gonosz szellemek elűzésének ereje volt.

Nem semmi.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: