2023. 03. 21., Kedd, 17:57

Jön BL történetének első Veszprém-Szeged párharca

Az első mérkőzést szerdán este játssza a két csapat.

Szerdán este elkezdődnek a kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses párharcai. Miután a Telekom Veszprém a harmadik helyen zárta a csoportkört, ezért a másik ág hatodik helyezettjével kell megmérkőznie a legjobb nyolc közé jutásért. Azonban a B csoport hatodik helyén történetesen a másik magyar csapat, az ősi rivális Pick Szeged végzett, így rajtuk keresztül vezet az út a Final4 felé. A két együttes eddig 184 tétmérkőzésen találkozott egymással, melyek során 125 Veszprém győzelem született, 52-szer a Szeged ünnepelhetett, míg 7 alkalommal zárult a találkozó döntetlennel. A 185. biztosan egyedi lesz, hiszen

a Bajnokok Ligájában történetében először mérheti össze tudását a két magyar együttes.

A kétfordulós pártharc első mérkőzésére szerdán este 18.45-től kerül sor Szegeden, majd a visszavágót március 30-án tartják a Veszprém Arénában. Az erőviszonyokat tekintve a Veszprém számíthat inkább esélyesnek, azonban soha nem egyszerű a Szegedet hazai pályán legyőzni. Az Építőkhöz azonban most már a Bajnokok Ligájában is csatlakozhat a szezon közben érkezett Nedim Remili is. A francia jobbátlövő a mérkőzés előtti nyilatkozatában kifejtette, hogy keményen és okosan kell játszaniuk, hogy győzelemmel jöhessenek haza Szegedről.

A kulcs mindig ugyanaz, a kézilabdában az alapokat kell uralni, ha dominálod a védekezést, akkor tudsz közé tenni. Szóval nagyon, nagyon keményen kell küzdenünk védekezésben és azután jöhetnek a védések a kapuból, aztán rohanunk, ahogy csak bírunk. Ez lehet a kulcs, hogy uraljuk a játékot, mert ők egy jó csapat, jól játszanak felállt fal ellen, jól használják a beállót, ezt kell megállítanunk. Szeretnénk győzelemmel visszatérni Veszprémbe!

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: