2023. 03. 21., Kedd, 11:48

Ittasan, lopott autóval menekült a rendőrök elől egy 28 éves veszprémi férfi - VIDEÓ

Többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt letartóztattak egy többszörösen büntetett férfit, aki lopott autóval, járművezetéstől eltiltva menekült a rendőrök elől Pápán.

A rendőrök bizonytalan úttartása és irányjelző használata nélküli kanyarodása miatt közúti ellenőrzés céljából akarták a járművet megállítani a szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolásával, a férfi azonban menekülni kezdett az egyenruhások elől.

Az üldözésbe időközben egy másik  szolgálati gépkocsi is bekapcsolódott, a sofőr ennek ellenére több közlekedési szabályt is megszegve, néhol 90-100 km/órás sebességgel haladt a külváros felé, majd egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök a gépkocsihoz futottak, felszólították annak vezetőjét, hogy szálljon ki, aki ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani a férfit. A jogszerűen intézkedő rendőr néhány méter után elengedte a férfit, és el tudott lépni az egyre gyorsuló járműtől, így sérülése nem keletkezett. Az autó vezetője 1-2 kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett, az útról letért, és egy kerítésnek ütközve állt meg, ahol a rendőrök a férfit kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta úgy, hogy – mivel az ott lévő indítókulccsal elindítani nem tudta – abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.

 

A felvételt a szolgálati rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: