2023. 04. 05., Szerda, 09:05

Dűlőre futunk - Jótékonysági futóverseny a Badacsonyban

Az idei támogatott a szabadonbalaton csapata akik a nevezési díjakból befolyt összegből kutatást végeznek, amiben a Balaton és térségének beépítettség változását vizsgálják, ezzel bemutatva és tudatosítva a tó számára kedvezőtlen emberi tevékenységet, lehetőséget biztosítva a változtatásra és a fenntarthatóság kialakítására.

A sportrendezvény résztvevői egy merőben új perspektívából, újfajta kontextusban ismerhetik meg az ország egyik legismertebb, ikonikus jelentőségű hegyét, a Badacsonyt. A környék turisztikai vonzerejének növelése mellett a Dűlőre futunk alapkoncepciójának másik fő eleme a jótékonyság: a nevezési díjakból korábbi években a badacsonytomaji általános iskolát és óvodát, egy gyermekotthont támogattunk, a Badacsonytomajért Közalapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a FODISZ, az Országos mentőszolgálat és a Fontanus Alapítvány volt a kedvezményezett. 

  • Időpont: 2023. április 22
  • Helyszín: Badacsony
  • Rajt: Délelőtt 10 órakor, a Hotel BonVino előtti útszakaszról (Park utca 22.)
  • Útvonal: A jótékonysági futóverseny résztvevői egy, a Badacsony-hegyet megkerülő, 12 kilométeres kört tesznek meg. A 102 méteres szintkülönbségű útvonalat úgy állítottuk össze,hogy annak utolsó szakasza kellemes levezetést biztosítson.
  • Részvétel: A sporteseményen egyéni versenyzők vagy kettő, illetve három főből álló váltók vehetnek részt csapatban. A váltó csapatra vonatkozó nevezési díj kettő és három főből álló váltó esetén is ugyanannyi. A váltófutás távjai 3 km + 4 km + 5 km. A két fős váltók a következőképpen oszthatják el a távot: 7 km (első két etap) + 5 km (harmadik etap) vagy 3 km (első etap) + 9 km (második, harmadik etap). Egyéni futók indulhatnak váltó csapatban is de a váltó csapatra vonatkozó nevezési díjat ugyanúgy ki kell fizetni és mindkét chipet viselni.
  • Nevezés: A Dűlőre futunk nevezési díja online előzetes nevezés – amelyre 2023. április 16-ig van lehetőség – az egyéni futók számára 6 000 Ft, a csapat előnevezési díj pedig 14 000 Ft/csapat. Az előnevezők egy, a jótékonysági futóverseny logójával ellátott technikai futópólót kapnak ajándékba.

Nevezni ITT tudtok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: