2023. 05. 02., Kedd, 12:51

A Lime rollerek után nemsokára érkezik a V-bike közbringa rendszer

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának kerékpárkölcsönző rendszere egy újonnan megvalósított környezetbarát kezdeményezés, ami egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával. 

A V-Bike célja a város légszennyezésének, forgalmi torlódásainak és zajának csökkentése azáltal, hogy minél több ember használja a kerékpárokat a mindennapi életük részeként. A küldetése mindemellett pedig az, hogy népszerűsítse ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát a városközpontban ingázók, utazók körében.

Érkezik a V-Bike közbringarendszer Veszprémbe

Érkezik a V-Bike közbringarendszer Veszprémbe

Több hazai városban működik már évek óta közösségi biciklis rendszer. Eddig Veszprém nem tartozott ezen városok közé, de ez jövőre megváltozik. 

A közösségi közlekedési rendszer a városban összesen 100 elektromos kerékpárt kínál bérlésre, amelyeket a 10 gyűjtőállomás egyikén lehet kikölcsönözni, majd bármelyik állomáson leadni.

Akár a Lime rollereknél, itt is térkép is segíti a hozzánk legközelebb eső kerékpár, valamint a kiindulási pontunkhoz vagy úti célunkhoz legközelebbi állomás megtalálását. A V-Bike rendszer használata regisztrációhoz kötött, ezután pedig mehet a jegyvásárlás és a kölcsönzés. 

Maga a díjszabás pedig elég baráti: a 24 órás jegy 500, a 72 órás 1000 míg az egy hetes jegy 1500 forint. És ami talán a legjobb, hogy az első megkezdett 30 perce térítésmentes. Ami pedig talán a legkevésbé szimpatikus az a letét: jegyvásárlás esetén a rendszer 10 000 Ft-ot befoglal letétként a felhasználó bankszámláján. A megvásárolt jegy érvényességi idejének lejárta után a rendszer a letét összegéből levonja a jegy árát, a kölcsönzési díjat, majd a fennmaradó összeget 5 banki napon belül felszabadítja a felhasználó bankszámláján.

Pár hónap és lehet tekerni, további részletekért KATT IDE.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: