2023. 05. 11., Csütörtök, 20:00

„A pedagógusok harca a jövő záloga” - Zebraszerda Veszprémben

Egyre több városban kapcsolódnak be az országos akcióba.

A héten, szerdán tartottak Veszprémben először zebraszerdát. Maga a tiltakozó, figyelemfelhívó akció még januárban kezdődött Budapesten, ahol is egy háromgyermekes budapesti anyuka minden szerdán kiállt – és teszi azóta is – egy gyalogos átkelőhelyre egy transzparenssel, hogy felhívja az áthaladó autósok figyelmét az oktatás súlyos válságára. Azóta pedig egyre többen, és most már az ország számos pontján csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Veszprémben is megszerveződött egy civil csapat, akik első alkalommal vonultak ki transzparensekkel a Kossuth iskola előtti zebrához, hogy amíg az autósoknak piroslámpájuk van, olyan üzeneteket juttassanak el nekik, mint hogy

A pedagógusok harca a jövő záloga

De olyan táblákat is lehetett olvasni, amin az állt, hogy „Vezényelt tanárok helyett tanszabadságot”, vagy hogy „A közoktatás nemzeti kincs! Becsüljétek meg!”.

Az akció folytatódik a jövő héten is, a civilek várják azokat a csatlakozókat, akik szintén velük tartanának a következő hetekben reggelente. Mint ismert már több mint egy éve tart a tiltakozási hullám az oktatásban. A bevezetésre tervezett új státusztörvény ellen sorra szerveznek demonstrációkat, Veszprémi és környékbeli pedagógusok pedig nyilatkozatban szólították fel a kormányt, hogy vonja vissza a tervezetet.

Csatlakozzatok ti is az akcióhoz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: