2023. 05. 11., Csütörtök, 20:24

Nagyon szoros végjátékban döntetlent játszott a Veszprém

Rettentő nehéz dolga lesz a Veszprémnek, ha ki akarják harcolni a Final4-ba jutást.

Csütörtök este került megrendezésre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzése. A Telekom Veszprém hazai pályán fogadta a lengyel Barlinek Industria Kielce csapatát a Veszprém Arénában. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, a Kielce egy 3-0-s rohammal faképnél hagyta a Veszprémet, akik nem is tudtak egyhamar magukhoz térni a kezdeti sokkból. A lengyelek kapusa számos bravúrt mutatott be, míg nálunk több hiba is becsúszott, így nem igazán tudtunk közelebb kerülni. Volt egy pont, ahol meglehetett volna az egyenlítés, azonban itt sem jött össze az eltervezett játék, amit a Kielce ki is használt. A szünetre háromgólos vendég vezetéssel mentek a csapatok (13:16).

A második félidőt a Veszprém kezdte jobban, hamar fel is zárkóztak mínusz egyre (15:16). Majd a 40. percben először egyenlített az Építők, a 46. percben pedig már a vezetés is náluk volt. Marguc és Remili találataival aztán már hárommal is vezettünk, de a Kielce nem hagyta magát és újra kiegyenlített. A hajrára így ismételten döntetlennel fordultak a csapatok, majd öt perccel a vége előtt ismételten a vendégek vették át a vezetést. A végjáték egészen az utolsó pillanatokig nyitott volt, fél perccel a lefújás előtt a Kielce értékesített egy büntető, amivel egy gólos előnybe kerültek, majd egy másodperccel a vége előtt jött Lauge és bebombázta a labdát a vendégek kapujába. Így döntetlennel zárult a mérkőzés, Telekom Veszprém - Barlinek Industria Kielce 29:29.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Lengyelországban. Nagyon nehéz feladat vár Momir Ilic csapatára, hogy kiharcolják a kölni négyesdöntőbe jutást.

Hogy tetszett a mérkőzés?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: