2023. 06. 01., Csütörtök, 13:07

Pénteken este kezdődik a bajnoki döntő első felvonása

Először Szegeden csap össze a két csapat.

Pénteken este 18:15-től lép pályára a Telekom Veszprém és a Pick Szeged a K&H Férfi Kézilabda Liga döntőjében. Mint ismert, a mostani idényben már az új szabályok vannak érvényben és most már nem egy oda-visszavágón fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, hanem az a csapat nyer, aki két győzelmet be tud húzni. Míg a Tisza-partiak címvédésre készülnek, addig Momir Ilicék természetesen 2019 után ismételten a magasba akarják emelni a bajnoki serleget.

Nehéz megállapítani, hogy ki lenne a döntő esélyese. Bár a Veszprém a szezon során többször megmutatta, hogy képes kétvállra fektetni a Szegedet, de a nagy rivális mellett szól, hogy ők zártak az alapszakasz első helyén, így ők kezdhetik hazai pályán a döntőt. Gasper Marguc, az Építők jobbszélsője egy nagyon kemény mérkőzésre számít, szerinte nagy küzdelem lesz a két csapat között, sok fizikai kontaktussal és szabálytalansággal.

Természetesen magasak az elvárásaink. Egy trófeával szeretnénk zárni a szezont. Tudjuk, hogy a Szeged elleni összecsapások mindig nehezek. Szerintem egy kicsivel sikeresebbek voltunk ebben a szezonban, de szinte ugyanez volt a helyzet tavaly is, és akkor végül ők ünnepelhettek. Ezen szeretnénk változtatni, három év után bajnokságot akarunk nyerni, és vissza szeretnénk hozni a bajnoki címet Veszprémbe, ahová tartozik. Ennek érdekében minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.

A mérkőzés 18:15-kor kezdődik és az M4Sport csatornán követhetjük élőben! A második mérkőzésre június 5-én, hétfőn este 18:30-kor kerül sor a Veszprém Arénában. Szurkoljunk a veszprémi fiúknak!

Szerintetek meglesz a 27. bajnoki cím?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: