2023. 07. 13., Csütörtök, 06:05

Debrecenben ellopták a Nagytemplom réz ablakpárkányait, másnap eladták a helyi MÉH-telepen

A rendőrség két férfit gyanúsított meg a debreceni Nagytemplom réz ablakpárkányainak ellopásával.

A nyomozás adatai szerint az 50 éves férfi 2023. február 9-én éjszaka megbeszélte 32 éves ismerősével, hogy ellopják a Debreceni Nagytemplom rézből készült ablakpárkányait, olvasható a police.hu oldalán. Elsétáltak a Kossuth térre, majd az épület mögött belekezdtek a műveletbe. Az idősebb férfi egy harapófogóval kezdte felfeszíteni az ablakpárkányokat, míg társa a figyelő szerepét töltötte be. Az ötletgazdának három lemezt sikerült leszednie, azonban többet megrongált.

Mint kiderült, másnap az első útjuk egy helyi MÉH-telepre vezetett, ahol eladták az ablakpárkányokat.

A nyomozók a bejelentést követően helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg, és részletes adatgyűjtést végeztek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, azonosították a feltételezett elkövetőket. Az idősebb férfit február 13-án fogták el a járőrök, míg társát másnap a bűnügyesek állították elő a rendőrkapitányságra. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ügy teljes körű felderítése során a rendőrök felkeresték a MÉH-telepet is, ahol sikerült hiánytalanul lefoglalniuk a leadott rézlemezeket. A nyomozók a páros mindkét tagját őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

Az azért kemény.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: