2023. 07. 17., Hétfő, 05:05

Egy két zápor lehet, de marad a hőség a héten

Néhol előfordulhat majd zápor, zivatar és kisebb hidegfront is, de a következő napokban is 30 fok fölötti időre számíthatunk.

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat elszórtan záport, zivatart az ország északi felére. Néhol heves zivatarok alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel. Az északi-északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Trópusi éjszaka jön, sok helyen alakulnak 20 fok fölött a minimumok. Délután 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb – írja az időkép.

Kedden a napos, gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati-északi szél többfelé lehet élénk, a reggeli órákban a Dunántúlon helyenként erős. Napközben 30-36 fok valószínű. Az Utcazene kezdetén, szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok, amelyekhez jégeső, felhőszakadás társulhat. A szelet zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 28 és 37 fok között alakulhat.

Ti hogy bírjátok az időt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: