2023. 07. 18., Kedd, 15:23

A történelem legnagyobb sportfogadásai

Úgy tűnik, hogy valóban léteznek olyan hihetetlen fogadások, amelyek beírják magukat a fogadás történelmébe. A sportfogadás legnagyobb nyereménye sok embert arra késztet, hogy maga is szerencsét próbáljon, ebben az izgalmas és fejlődő világban.

 

Legyen szó szerencsejátékról, offline vagy online fogadás gyakorlásáról, a lehetőségek véget nem érők, viszont az esélyek többnyire csekélyek. Persze mindig vannak kivételek, és néha a legfurcsább tétekkel rendelkező játékosok is elképzelhetetlen összegeket nyernek. Viszont nagyon sokat számít az, hogy melyik szárazföldi vagy internetes sportfogadó oldalt válasszuk, ahol biztonságban tudhatjuk tétjeinket, és folyamatos információkat kapunk a legfrissebb fejleményekről. Íme néhány esett a világ legnagyobb fogadásainak alakulásáról.

A történelem legnagyobb győzelme

Ennek a fogadásnak a hátterében egy kombinált fogadás áll, amelyet egy görög fogadóirodával kötöttek meg. A játékosnak 16 kombinációból álló fogadással sikerült megnyernie 435 587,75 eurós összeget. Méghozzá úgy, hogy csak 170 euróval fogadott. Állítólag a szerencse és a több éves aktív fogadás mind-mind hozzájárult a hatalmas összeghez. Természetesen türelem és sok éves játéktapasztalat szükséges egy ilyen fogadáshoz, mert a kombinált fogadás ötlete a tapasztalatból fakad.

50 cent, 14 mérkőzés kombinációja

Alig egy évvel ezelőtt egy érdekes esett látott napvilágot, amikor egy Augustin Doblado nevű férfi úgy döntött, hogy 50 centet fogad, és 14 kombinációt készít mérkőzésekből. Az első szakaszban az általa fogadott eredmények közül 13 volt helyes, amiért a fogadóirodák 4000 euró készpénzt ajánlottak fel. A fiú viszont visszautasította az ajánlatot, ami remek döntés volt a részéről. Végül minden helyes eredményt elért, és közel 10 000 eurós egyenleget kérhetett ki a fogadóirodákból. Ez az esett is azt igazolja, hogy kellő „fortéllyal” és kevés befektetéssel adott esetben sok pénzt lehet keresni.

Amikor egy álom valórau válik

Adrian Hayward neve ismerős lehet a fogadók körében, aki megálmodta a nyerő fogadást. A férfi 2005-ben arra fogadott, hogy Xavi Alonso saját térfeléről fog gólt szerezni. Ez elsőre nem jött össze, ezért egy évvel később újra próbálkozott. Az álma 2006. január 7-én vált valóra, amikor Xabi Alonso a saját térfelén szerzett gólt a Luton Town ellen az FA-kupa harmadik fordulójában, és 25 ezer fontot nyert.

Mick Gibbs története

A valaha nyert legnagyobb futballfogadás még 2001-re nyúlik vissza, amikor az angliai Staffordshire-ből származó Mick Gibbs 545 984 eurós nyereséget ért el, miután 30 centet fogadott, 1,6 milliós szorzóval.

Gibbs igazán beleadott mindent, helyesen jósolta meg a négy angol profi labdarúgó-bajnokság és az UEFA győzteseit. De ez még nem minden, a Cricket County Championship és a Rugby Union Premiership győzteseit is eltalálta. 2001 májusában a fogadáshoz csak arra volt szüksége, hogy a Bayern München legyőzze a Valenciát a Bajnokok Ligája döntőjében. Az 1-1-es döntetlen után a németek büntetőrúgást nyertek, hogy Gibbs megnyerje a hatalmas fogadást.

Az unokámra fogadok

Egyedi és hihetetlen esett, de amikor Peter nagypapa unokája mindössze két éves volt, 50 fontot fogadott (ez ma körülbelül 58 eurónak felel meg), hogy Harry Wilson egy napon válogatott játékos lesz. A 16 éves Harry 2013-ban ünnepelte bemutatkozását Walesben, és csillagászati haszonra tett szert nagyapjának.

A nagypapa ugyanis 2013-ban 125 000 fontot kapott a William Hill bukmékertől, aki 14 évvel korábban 1:2500-as szorzóval adta meg a fogadást. Harry Wilson és nagyapja története ma már világszerte híres, ami egyáltalán nem meglepő.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: