2023. 08. 13., Vasárnap, 11:47

Augusztusban dupla családi pótlék jön, szeptemberben viszont semmi

Az iskolakezdéssel járó anyagi terhek miatt az idei hónapban kiutáljuk a szeptemberi családi pótlékot is, ez viszont azt jelenti, hogy a következő hónapban semmi nem érkezik.

A kormány idén is bejelentette, hogy augusztusban két havi családi pótlék érkezhet, hogy ezzel enyhítsék az iskolakezdéssel járó költekezést. Ovádi Péter országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy mindez a gyermekes családok megsegítését szolgálja.

Előrehozott családtámogatással segíti a kormány a gyermekes családokat az iskolakezdésre való felkészülésben. Az előző évekhez hasonlóan a családok augusztus végén kapják meg a szeptemberben esedékes családi támogatást.

Igaz, ez egy kicsit becsapós elsőre, mert nem dupla pénz érkezik, hanem a szeptemberi összeget utalják el előre, ami pedig azt is jelenti, hogy a következő hónapban nem kapnak az érintettek pénzt. Magyarországon egyébként a családi pótlék alanyi jogon jár a gyermek 18 éves koráig, ha felsőoktatási intézmény hallgatója, akkor 20, fogyatékkal élő gyermek esetén pedig akár 23 éves koráig, az összege gyerekenként pedig 12.200 és 25.900 forint közötti mozog. Évek óta küzdenek azért civilek és politikai szereplők, hogy emeljék meg a családi pótlékot.

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen mértékben inflálódott az elmúlt időszakban a forint, akkor azt kell mondanunk, hogy ha három vagy négy havi összeget utalnának el, az sem lenne elegendő.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: