2023. 08. 21., Hétfő, 18:40

Az oktatásról tart fórumot Veszprémben az Egységes Diákfront

Szó lesz a tanárhiányról, a sztrájktörvényről, a gazdasági recesszióról, sőt még a kormányzásról is.

Most vasárnap, augusztus 27-én „Mi fáj? Gyere mesélj!” címmel szervez fórumot Veszprémben az Egységes Diákfront. A program délután 4 órakor kezdődik és 6 órakor ér véget, a helyszín pedig a veszprémi Vasas Szakszervezet irodája lesz, a Haszkovó 16/L alatt. A fórumon szó lesz a tanárhiányról, a sztrájktörvényről, a gazdasági recesszióról, és a kormány politikájáról is.

A változáshoz dialógusra van szükség. Beszélgessünk! Kezdjük saját magunkkal a változást, mert együtt képesek vagyunk rá! Legyünk mi a változás!

- írják a szervezők az esemény facebook oldalán. A diákok és a pedagógusok tovább küzdenek az oktatás megreformálásáért, és bár a nyáron elfogadták a státusztörvényt, valamint egy jogszabály tervezet alapján kicsinálnák a pedagógus szakszervezeteket is, információink szerint az ősszel tovább folytatódnak a tiltakozások és az akciók.

Az eseményre itt lehet regisztrálni, de a szervezők azt is írták, hogy erre a helyszínen is lesz lehetőség. A program egyébként egy országjárás egyik állomása, a következő napokban hasonló fórumot szerveznek még Debrecenben, Pécsen, Szombathelyen, Győrben, Szegeden, Békéscsabán, Miskolcon, Veszprémben, Budaörsön és Kecskeméten.

Ugye ti is mentek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: