2023. 08. 21., Hétfő, 07:57

Keresőcsapat és mentőhelikopter indult az iszapba süllyedt azt eltűnt férfi megmentésére - VIDEÓ

Egy hozzátartozó eltűnését jelentette be tegnap kora este a rendőröségen egy győri lakos, mivel a balatonfüredi nyaralóban lévő rokonát másfél napja nem éri el.

A rendőrséggel, vízimentőkkel közösen megkezdtük a férfi felkutatását, telefonon próbáltunk kapcsolatba lépni vele. A szakadozó térerő miatt a beszélgetésből néhány foszlány volt érthető, a férfi hangja halk és nehezen érthető volt, a kimerült férfi bajba került, egy sűrű nádasban van, ahol elsüllyedt és nem tud kimászni. Aszófő környékén kezdtük keresni a bajba került személyt. A nádassal benőtt hatalmas partszakaszon kezdetben a sziréna hangját hallatták, amit jelzett a telefonban a férfi, hogy hallja.

 

https://www.facebook.com/100083195925679/videos/1708057332941224/

 

Sikerült szűkíteni a kutatás helyszínét, melyben nagy segítség volt az az információ, hogy gyerekzsivajt is hall, így már az örvényesi strand melletti nagy nádas környezetében kutattunk tovább.

 

Végül a sűrű növényzetben este negyed kilenckor az egyik keresőcsapat, akik rendőrökből és egy tűzoltó kollégából állt össze, megtalálták a keresett férfit, aki a térdig süllyedt iszapban mozgásképtelen volt. Az ingoványos részből kiszabadították a bajbajutottat, és kihozták a nádas szélére, majd a közeli utcára.

 

https://www.facebook.com/balatonfuredituzoltosag/posts/pfbid0tfAfkeqNqz7ZrVhRQpLPjGEHqfQX2Mwv1NcjC4p3v35WodZCzqMYFWrtSE2vEh64l

 

Mentők megvizsgálták és kórházba szállították.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: