2023. 09. 10., Vasárnap, 19:19

Veszprémi győzelem Tatabányán

Momir Ilic szerint ismét megtapasztalták, hogy mennyire nehéz a Tatabánya ellen játszani.

A K&H Férfi Kézilabda Liga második fordulójában a tavalyi szezon bronzérmeséhez látogatott a Telekom Veszprém. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Tombor Csaba együttese 7:5-re is vezetett, de a Veszprém a félidő közepén már stabilan magáénak tudta az előnyt. A 21. percben már az Építők vezetett 8:10-re. A szünetre négy gólos előnyt tudott kovácsolni a magyar rekordbajnok, félidő 13:17.

A második játékrészt a Veszprém kezdte jobban, ElDeraa és Casado góljaival sikerült hattal meglépniük (13:19). A Tatabánya próbált meccsben maradni, de Ilicék ledominálták a játékot. A hajrára fordulva Pechmalbec is megszerezte saját maga negyedik gólját, amivel már kilenc találat volt a különbség a két együttes között (21:30). Végül magabiztosan sikert aratott a Telekom Veszprém a harmadik bajnoki mérkőzésükön is. Végeredmény MOL Tatabánya KC – Telekom Veszprém 24:31.

Örülök neki, hogy meg tudtuk nyerni ezt a rangadót. Tatabányán mindig nagyon nehéz játszani, ezt az elmúlt két évben is megtapasztaltuk. Az első játékrész kemény volt, a másodikban viszont jobban játszottunk. Sok könnyű gólt szereztünk, ami el is döntötte a mérkőzést. Mindig van valami hiba a játékunkban, most sem voltam elégedett az utolsó tíz percben nyújtott teljesítményünkkel, egy mérkőzés 60 percig tart. Minden jót kívánok a Tatabányának a jövőben.

- nyilatkozta a mérkőzést követően a veszprémiek mestere. A bakonyi alakulatra legközelebb már Bajnokok Ligája mérkőzés vár, ahol nem kisebb ellenfél lesz, mint a címvédő SC Magdeburg.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: