2023. 09. 11., Hétfő, 18:34

Így kell ezt csinálni: rendőr-roma labdarúgó tornát tartottak Ajkán

Ez már sporthagyomány.

Ajka adott otthont 2023. szeptember 8-án a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport és a Veszprém Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében megvalósult rendőr-roma labdarúgó tornának, melyen meghívottként a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ csapata is részt vett – számolt be róla a rendőrség.

A rendezvényt Pálmann László rendőr ezredes, az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Szabó Lajos rendőr alezredes a munkacsoport vezető-helyettese, valamint Babai János, vármegyei roma önkormányzat elnöke nyitotta meg.

A labdarúgó torna célja a rendőrség, a roma közösség és a honvédség közötti jó kapcsolat ápolása és a sportmozgalom közösségformáló erejének felhasználásával a sportbarátságok építése volt.

Ezen túl a résztvevők számára versenyzési, sportolási lehetőséget biztosított, mely az egészségmegőrzést és az egészségfejlesztést is támogatta. A hat csapat közül I. helyezést a Brazilok (berhidai romák) csapata érte el, II. helyezett lett a Zalai Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata, és a III. helyezés a Berhida FC sportolóit illette. A torna legjobb játékosa a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatából Tóth Gábor lett.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: